Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyuszi piskótatorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 15 dkg kristálycukor + 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 üveg vanília-aroma
  • 2 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 dl napraforgóolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 + 5 dkg margarin
  • 1 + 1 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kávélikőr (gyerekbarát verzió: 3 evőkanál kakaópor/fahéj)
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 1 kupak császárkörte-aroma
  • A díszítéshez:
  • kókuszreszelék
  • francia drazsé
  • rokokó

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből verjünk kemény habot 1 evőkanál cukorral. A sárgáját is 15 dkg cukorral fehéredésig keverjük habverővel. Majd ehhez adjuk hozzá a vanília-aromát, a tejet, az olajat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd folyamatosan a lisztet. Homogénné keverjük, végül a habot is beleforgatjuk.

A csokit felkockázzuk, és egy kisebb üvegtálkában 350 W-on, 2 percig melegítjük a mikróban. Majd 2 evőkanál tejet is melegítsük a mikróban, és öntsük a meleg csokira, kavarjuk meg, és már meg is olvadt a csoki, és oda sem égettük. :)

Kenjünk ki és lisztezzünk egy tepsit, és öntsük bele a massza felét. A csokiból egy villa és egy kés segítségével kisebb darabokat egyenletesen szaggassunk bele, majd öntsük rá a maradék masszát is, és ezt is pöttyözzük a maradék csokival. 1 órát sül a süti, 15 percig nagy lángon (nem kell előmelegíteni a sütőt) és 45 percig kisebb fokozaton.

Közben elkészítjük a krémeket. 5-5 dkg margarint felhabosítunk 1-1 evőkanál cukorral 2 külön tálban. Majd 4 dl tejben megfőzzük a pudingot 4 evőkanál cukorral. (Ha egy kis tejben összekeverjük a hozzávalókat, és közben felrakjuk a többi tejet melegedni, hamarabb kész van.) Kevergessük, le ne égjen.

Ha kész a puding és egy kicsit hűlt, a 2 tálba öntjük a margarinhoz, felezve. Összekeverjük, és az egyikhez adjuk a kókuszreszeléket, a másikhoz a kávélikőrt. (Ha gyerekbarát verziót készítünk, helyettesíthetjük kakaóporral vagy fahéjjal).

A világos, kókuszos krémből 3 evőkanálnyit átteszünk egy kisebb tálkába, és 1 kupak császárkörte-aromával (vagy piros ételfestékkel) elkeverjük, ebből lesz a nyuszi pofija és füle.

Ha kész a piskóta (tűpróba), akkor elővágjuk a nyuszi testrészeit. 1 oszlop a lábainak és a farkának, majd felkockázzuk, 1 nagy téglalap a testének, 1 közepes téglalap a fejének, és 2 kisebb téglalap a füleinek, pont kijön a tésztából.) Majd mindegyiket megfelezzük, és megtöltjük a kávés pudingal.

Majd összeállítjuk a nyuszit. Középre kerül a teste, bekenjük a tetejét vékonyan a kókuszos krémmel. A fejét a teste elé helyezzük, szintén bemázoljuk a krémmel. A füleket elég csak az oldalukon, a vágási felületen bekenni, és a fej mögé helyezzük a testére, egy kis krémmel odaragasztva. A lábak tetejét is bekenjük, végül egy kis kockát is több oldalról, amit a farkaként a testére illesztünk. Végül a nyuszi pofijára 2 kör alakban a pirosas krémből egy kis villa segítségével felnyomunk, s a fülek közepére is juttatunk a masszából.

Szemeket, orrot, szájat francia drazséval készítjük, belenyomjuk a krémbe. A nyuszit megszórhatjuk még kókuszreszelékkel, hogy igazán bundás legyen. :)

Megjegyzés

Édes kis jószág.
- HabcsokMezi

Ezek is érdekelhetnek

Friss