Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyúlsült tejszínes zöldségmártással

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A nyulat kicsontozzuk, kb. 6 dkg-os darabokra vágjuk, aztán sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával bedörzsöljük.

A szalonnát bőréről levágjuk, s nem túl vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát, a zellert és a hagymát felkockázzuk.

Serpenyőben kb. 4 dkg olajat felforrósítjuk, s a húsdarabokat pirosra sütjük. Kivesszük az edényből, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk
a szalonnát, a hagymát s a többi zöldséget rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, tovább pirítjuk, majd a fehérborral és a levessel felöntjük.

Ha felforrt, visszatesszük bele a húst, letakarva kis lángon puhára főzzük. Ha puha, hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és a petrezselyemzöldet. Még egyszer felforraljuk, végül ízlés szerint fűszerezzük a mártást. Egy darabka vajjal még finomabbá tesszük.

Tálalás előtt meghintjük petrezselyemzölddel, s vajas tésztát adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek