Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tagliatelle nyúlraguval

default user icon
1

Hozzávalók

  • 1 kg nyúlhús (comb)
  • 30 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg tagliatelle
  • 10 dkg koktél paradicsom
  • kb. 2 liter csirke alaplé
  • rozmaring
  • fokhagyma

Elkészítés

    1. Az alapléhez adunk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, majd lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat (házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).
    2. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a felnegyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni). Kevés rozmaringgal fűszerezzük, és kicsit megsózzuk, megborsozzuk. 
    3. 15-20 perc alatt elpárologtatjuk a levét, közben pótoljuk 1-2 merőkanálnyi csirkelével. 20-30 perc alatt készre főzzük a ragut, a legvégén hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsom okat. 
    4. Amikor omlós már a nyúl, kivesszük a léből, lefejtjük a húst a csontról, és csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk. A húst az elkészült raguba keverjük.
    5. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint forró, sós vízben megfőzzük, és rögtön tálaljuk a raguval.

Megjegyzés

Gordon Ramsay receptje. Nyúlhúst a kispesti piacon vettem, általában csütörtökönként van friss szállítmány, ami szombatig még néha kitart. 3 comb volt kb. 1 kg, kb. 1600 Ft-ért (rengeteg hús volt rajta). Biztosan lehet sok piacon kapni nyulat.

fischert
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szantoedit
Csak ajánlani tudom a nyúl hús igen egészséges, főleg vese bántalmakban szenvedőknek!

Hasonló Receptek

Magazin