Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tagliatelle nyúlraguval

120 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Az alapléhez adunk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, majd lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat (házinyúlnál ez majdnem 3 óra is lehet).
  2. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a felnegyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni). Kevés rozmaringgal fűszerezzük, és kicsit megsózzuk, megborsozzuk. 
  3. 15-20 perc alatt elpárologtatjuk a levét, közben pótoljuk 1-2 merőkanálnyi csirkelével. 20-30 perc alatt készre főzzük a ragut, a legvégén hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat. 
  4. Amikor omlós már a nyúl, kivesszük a léből, lefejtjük a húst a csontról, és csíkokra vágjuk vagy felkockázzuk. A húst az elkészült raguba keverjük.
  5. A tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint forró, sós vízben megfőzzük, és rögtön tálaljuk a raguval.

Megjegyzés

Gordon Ramsay receptje. Nyúlhúst a kispesti piacon vettem, általában csütörtökönként van friss szállítmány, ami szombatig még néha kitart. 3 comb volt kb. 1 kg, kb. 1600 Ft-ért (rengeteg hús volt rajta). Biztosan lehet sok piacon kapni nyulat. - fischert

Ezek is érdekelhetnek