Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyúlpástétom

Hozzávalók

  • 40 dkg nyúlhús
  • 25 dkg füstölt császárhús
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg sertésmáj
  • 20 dkg vaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A megtisztított nyúl- és császárhúst felkockázzuk, majd tepsibe tesszük őket. Hozzáadjuk a megtisztított, negyedekre vágott hagymát, majd az egészet sózzuk és borsozzuk.

    2.

    180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha szükséges, öntünk hozzá egy kevés vizet. Végül hozzáadjuk a megtisztított májat is, és az egészet további 30 percig sütjük.

    3.

    A tepsit kivesszük, a húshoz keverünk 10 dkg vajat, majd hagyjuk kihűlni. Robotgépbe tesszük, és néhány percig pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk és alaposan átkeverjük.

    4.

    A masszát 4 tálkába tesszük. Felolvasztjuk a megmaradt vajat, majd meglocsoljuk vele a pástétomokat. A hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljanak.

Tovább tartós marad a pástétom, ha üvegekbe töltjük, majd 60 percre forró vízfürdőbe állítjuk. Sertés- vagy csirkehúsból is elkészíthető.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin