Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyúlgerinc

MME MME
4.5/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A megtisztított, lehártyázott, nyúlgerinceket megmossuk, szárazra töröljük. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk és megtűzdeljük vele a húst. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát, hagymát, sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A gombát megmossuk, vékonyra felszeleteljük, citrommal megcsepegtetjük, hogy felhasználásig ne barnuljon meg.
Elkészítése: Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a nyúlgerinceket, és mindkét oldalát elősütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a zöldségeket, 1-2 percig pirítjuk, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük, felöntjük kb. 2 dl vízzel, a fehér borral, beletesszük a leveskockát, fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, őrölt borssal és felforraljuk. A mártásba visszatesszük a nyúlgerinceket és kb. 1 óra hosszat pároljuk, lefedve lassú tűzön. Ezután a húst kivesszük, a mártást ecettel, cukorral, mustárral, citromlével ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, összekeverjük és felforraljuk. A mártást sűrű szitán áttörjük. A vajat egy másik serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a gombát, pár percig kevergetve pirítjuk, majd beletesszük a nyúlgerinceket és együtt sütjük amíg a gomba leve elpárolódik. Sóval, őrölt borssal és egy csipet őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A húst és gombát leöntjük a forró mártással, megszórjuk petrezselyemmel és spagettivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk. Citromkarikával és kapribogyóval körítjük.

Megjegyzés

1 adag: 2020 kJ/481 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek