Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Nyúlgerinc

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Nyúlgerinc

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 33
  • Elküldve: 12

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 megtisztított nyúlgerinc
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg mustár
  • 40 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 2 citrom
  • 10 dkg vaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl fehér bor
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 erőleves kocka

Elkészítés:

A megtisztított, lehártyázott, nyúlgerinceket megmossuk, szárazra töröljük. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk és megtűzdeljük vele a húst. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát, hagymát, sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A gombát megmossuk, vékonyra felszeleteljük, citrommal megcsepegtetjük, hogy felhasználásig ne barnuljon meg.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a nyúlgerinceket, és mindkét oldalát elősütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a zöldségeket, 1-2 percig pirítjuk, majd megszórjuk liszttel, összekeverjük, felöntjük kb. 2 dl vízzel, a fehér borral, beletesszük a leveskockát, fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, őrölt borssal és felforraljuk. A mártásba visszatesszük a nyúlgerinceket és kb. 1 óra hosszat pároljuk, lefedve lassú tűzön. Ezután a húst kivesszük, a mártást ecettel, cukorral, mustárral, citromlével ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, összekeverjük és felforraljuk. A mártást sűrű szitán áttörjük. A vajat egy másik serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a gombát, pár percig kevergetve pirítjuk, majd beletesszük a nyúlgerinceket és együtt sütjük amíg a gomba leve elpárolódik. Sóval, őrölt borssal és egy csipet őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A húst és gombát leöntjük a forró mártással, megszórjuk petrezselyemmel és spagettivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk. Citromkarikával és kapribogyóval körítjük.

Megjegyzés:

1 adag: 2020 kJ/481 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Illatos birsalmás finomságok
Az illatos birsből nem csak birsalmasajt vagy kompót készülhet. Nagyon finom húsételekhez adva, de levesnek, szósznak is érdemes kipróbálni!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Borzas málnadzsemes linzer Borzas málnadzsemes linzer
Sertésragu rizibizivel Sertésragu rizibizivel
Bevert pikáns tojásleves Bevert pikáns tojásleves
Cukkinis rakott carbonara Cukkinis rakott carbonara
Burgonyakrémleves baconnel Burgonyakrémleves baconnel
Habkönnyű túrógombóc Habkönnyű túrógombóc
Karfiol lengyelesen Karfiol lengyelesen
Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel
Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással
Mézes-fűszeres csülök Mézes-fűszeres csülök
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111426_csicsoka_110.jpg Csicsóka, a szegények krumplija

Csókapityók? Földialma? Tótrépa? Igen, ezek mind a csicsóka népnyelvi nevei. Méltánytalanul mellőzött, de nagyon finom és hasznos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123103_apfelkuchen-110.jpg Ellenállhatatlan almás sütemény

Az őszi-téli konyha desszertrepertoárjában kitüntetett helyet foglalnak el az almával készített édességek. Igaz ez Európa számos…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept