Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyúlcomb zöldségágyon

default user icon
Nyúlcomb zöldségágyon

Hozzávalók

  • 2 nyúlcomb (kb. 30 dkg-osak)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/8 dl száraz vörösbor
  • 1/4 l erőleves (kockából)
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 ág rozmaring
  • bors

Elkészítés

    A megmosott nyúlcombokat megtörölgetjük. A megtisztított vöröshagymát négy cikkre vágjuk. A fokhagymagerezdeket présen átnyomjuk. A meghámozott, megmosott burgonyákat hosszábann négyfelé vágjuk. Serpenyőben az olajat felhevítjük, és a combokat körös-körül erőteljesen megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban a burgonyát és a kétféle hagymát megpirítjuk. A borral és a levessel felöntve, magas hőfokon, kb. 5 percig pároljuk. A zöldségeket tepsibe halmozzuk. Ráfektetjük a nyúlcombokat, és mellétesszük a cikkekre vágott paradicsomokat. A lecsipkedett rozmaringlevelekkel megszórjuk, alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Sóval, borssal ízesíjük. Friss franciakenyérrel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin