Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyúlbecsinált

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 1 kg nyúl színhús,
  • 8 dkg vaj,
  • 15 dkg vegyes zöldség,
  • 10 dkg gomba,
  • 15 dkg mirelit zöldborsó,
  • 15 dkg liszt,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 dl tejszín,
  • 5 szem fekete bors,
  • 1 kávéskanál só,
  • 1 csokor petrezselyemzöldje

Elkészítés

    Elkészítése: A jól megmosott nyúlhúst húsz-huszonöt egyenlő kockára vágjuk, vízben felforraljuk, forralás után a vizet leöntjük, s a húst hideg vízzel leöblítjük. Megsózzuk, s újra feltesszük főni szemes borssal, a tisztítás után apróra vágott vegyes zöldséggel, a megtisztított, szeletekre vágott gombát akkor tesszük hozzá, amikor a hús főni kezdett. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, kevés vízzel felöntjük, simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, hozzáöntjük a főzésben lévő húshoz, a zöldségekkel készre főzzük, ha kell, utána ízesítjük. A tejszínt a tojássárgájával simára habarjuk, és a tűzről levett, készre főzött ételhez keverjük, de az akkor már nem tehető vissza a tűzre. Köretnek párolt rizst kínálunk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

GyuriLP
megkérdezhetem, hogy mi szükség az első forralásra és annak a lének a kiöntésére? választá előre is köszönöm!
oregmizser
Elkészítettük, nagyon fimon eledel, a családunkban mindenkinek ízlett. Köszönjük a receptet!
Junko
Kicsit soknak találtam a rántáshoz a lisztet. Szerintem kevesebb is elég, mert elég sűrű lett így. Valamint 2 dl tejszínt is elbír.
Junko
Kicsit soknak találtam a rántáshoz a lisztet. Szerintem kevesebb is elég, mert elég sűrű lett így. Valamint 2 dl tejszínt is elbír.

Hasonló Receptek

Magazin