Elkészítés: A tésztához az összes hozzávalót mély tálba tesszük, a margarint vékony szeletekre vágjuk, és gyorsan összegyúrjuk (a tészta kicsit ragad) Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és úgy béleljük ki vele a kenetlen tepsit, hogy egy kis pereme is legyen.
A tésztát meghintjük a zsemlemorzsával, majd egyenletesen megszórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyel. A meggyre rászórjuk a kristálycukrot, meghintjük fahéjjal, végül rászórjuk a durvára tört diót.
A tepsit előmelegített, közepes hőfokú sütőbe toljuk, és 10 percig erős lángon, majd 15 percig közepes hőfokon sütjük.
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak ezután vágjuk fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre