Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyitott meggyes lepény

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 2 üveg meggybefőtt
  • 15 dkg dióbél
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10-15 dkg kristálycukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az összes hozzávalót mély tálba tesszük, a margarint vékony szeletekre vágjuk, és gyorsan összegyúrjuk (a tészta kicsit ragad) Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és úgy béleljük ki vele a kenetlen tepsit, hogy egy kis pereme is legyen.

A tésztát meghintjük a zsemlemorzsával, majd egyenletesen megszórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyel. A meggyre rászórjuk a kristálycukrot, meghintjük fahéjjal, végül rászórjuk a durvára tört diót.

A tepsit előmelegített, közepes hőfokú sütőbe toljuk, és 10 percig erős lángon, majd 15 percig közepes hőfokon sütjük.

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak ezután vágjuk fel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss