Elkészítés: A tészta hozzávalóival a szokásos módon kelt tésztát készítünk, melyet fél óráig kelesztünk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrokat, a margarint, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat. Kihűtjük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk /kb. ujjnyi vastagságra/, rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a kalácsot szokás. Hosszába az egészet kettévágjuk, és nyitott felükkel felfelé összefonjuk őket.
Kikent tepsibe tesszük, és még fél órát kelesztjük. Forró sütőbe téve sütjük.
Míg sül elkészítjük a mázat: a citromlevet a porcukorral alaposan elkeverjük. A sütőből kivett, de még forró kalácsra kenjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre