Elkészítés: A tésztához a szitált liszthez keverjük a diót és a tojássárgákat a cukrorral, a vajjal, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd pihentetjük kb. 15 percig.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a túrótölteléket: a házi túrót, a vajat, a cukrot, a búzadarát, az almakockákat, a mazsolát elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert hab felét, majd óvatosan a maradék habot is.
A tészta felét kinyújtjuk, vajjal kikent lisztezett tepsibe helyezzük, 15 percig elősütjük 190 fokon. Rátesszük a túrótölteléket, rácsosan lefedjük. Aki nem akar bíbelődni, kinyújtja a tészta másik felét és a tölteléket lefedi. A tészta tetejét finoman villával megszurkáljuk, majd kb. 40 perc alatt 190 fokon megsütjük.
Amikor elkészült, hűlni hagyjuk. A tetejét vaníliás cukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre