Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyírségi húsgombócleves

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A húsgombóchoz:
  • 15 dkg darált hús (lehet csirke, pulyka, sertés)
  • 1 ek rizs
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 ek liszt
  • A leveshez:
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db krumpli (nagyobb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1/2 l tej
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a reszelt hagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, végül elkeverjük benne a lisztet, és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
  2. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikára, a krumplit kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük a répát és a petrezselyemgyökeret, hozzáadjuk a fej hagymát, a paradicsomot, paprikát, felöntjük fél liter vízzel és fél liter tejjel, feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet bele kevés ételízesítőt is.
  3. Amikor felforrt belerakjuk a gombócokat, a petrezselyemzöldet, amíg a zöldségek megfőnek addig a gombóc is készre fő. Félidőben hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, mert az gyorsabban megfő. Amikor már minden puha, kivesszük a paradicsomot, paprikát, hagymát és a tejföllel összeforraljuk.

13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

TÁRKONYOS CSIRKE ÉS HÚSGOMBÓC: 15 LAKTATÓ, FORRÓ LEVES VACSORÁRA >>> 

13 LAKTATÓ ÉS OLCSÓ KRUMPLILEVES, A KOLBÁSZOSTÓL A SAJTOSIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss