A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát megpucoljuk. A húst és a kelkáposztát felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a burgonyát hasábokra vágjuk.
A zsírt felhevítjük, és megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Megszórjuk a köménymaggal, kipattogtatjuk, majd hozzáadjuk a húst. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig dinszteljük, amíg a hús kifehéredik, és kissé zsírjára sül. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük tovább.
Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a tarhonyát, majd a kelkáposztát, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot. Vízzel leves sűrűségűre öntjük fel, és készre főzzük.
Különleges magyar ízvilágú étel. Egyszerű, tápláló és kiadós leves önmagában is , de kínálhatunk hozzá buktát vagy túrós lepényt is. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!