Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyírségi gulyás

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát megpucoljuk. A húst és a kelkáposztát felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a burgonyát hasábokra vágjuk.
  2. A zsírt felhevítjük, és megdinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Megszórjuk a köménymaggal, kipattogtatjuk, majd hozzáadjuk a húst. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig dinszteljük, amíg a hús kifehéredik, és kissé zsírjára sül. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük tovább.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a tarhonyát, majd a kelkáposztát, a burgonyát, a paprikát és a paradicsomot. Vízzel leves sűrűségűre öntjük fel, és készre főzzük. 

Megjegyzés

Különleges magyar ízvilágú étel. Egyszerű, tápláló és kiadós leves önmagában is , de kínálhatunk hozzá buktát vagy túrós lepényt is. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss