Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyírségi bundás rakott csirke

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét az ételízesítővel, borssal, babérlevéllel, a zöldségekkel együtt feltesszük főni. Ha a hús és a zöldség majdnem puha, akkor a karfiolt tésztaszűrőben a fazékba rakjuk, és 10
percig főzzük.

Utána kicsontozzuk a csirkét, feldaraboljuk, és megforgatjuk a liszt, őrölt bors, ételízesítő, szerecsendió keverékében.

Egy mély tűzálló tálat kibélelünk a hús felével, rátesszük a zöldségek felét, tejföllel meglocsoljuk, sajtot reszelünk rá, s újra csirkedarabok következnek. Végül beborítjuk a rózsáira szedett karfiollal, amire tejfölt és sajtot teszünk.

Közepes sütőben 15 percig sütjük.

Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá.

A megmaradt levesbe pedig májgombócokat
főzünk, s így kész a komplett ebéd.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss