Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyírségi borjúleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg borjúhús
  • 3 fej vöröshagyma
  • néhány szem feketebors
  • 25 dkg sárgarépa
  • 25 dkg gyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 20 dkg kelbimbó
  • 15 dkg zöld vagy fehér spárga
  • 25 dkg gomba
  • 50 dkg zöldborsó
  • burgonyagombóc
  • ételízesítő
  • 1 citrom leve
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A húst apró kockákra vágjuk, leforrázzuk, majd hideg vízzel lemossuk. Ezután hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük, belerakjuk a vöröshagymát, a borsot, a 2-3 cm hosszú hasábokra vágott zöldségeket.

    Ha ez utóbbiak megpuhultak, hozzáadjuk a kelbimbót, a spárgát, a gombát, a zöldborsót.

    Végül világos vajas rántással besűrítjük, sózzuk, citromlével ízesítjük, és tojásssárgájával elkevert tejszínnel dúsítjuk.

    Tálaláskor burgonyagombócot teszünk bele.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin