Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyírségi borjúleves

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst apró kockákra vágjuk, leforrázzuk, majd hideg vízzel lemossuk. Ezután hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük, belerakjuk a vöröshagymát, a borsot, a 2-3 cm hosszú hasábokra vágott zöldségeket.

Ha ez utóbbiak megpuhultak, hozzáadjuk a kelbimbót, a spárgát, a gombát, a zöldborsót.

Végül világos vajas rántással besűrítjük, sózzuk, citromlével ízesítjük, és tojásssárgájával elkevert tejszínnel dúsítjuk.

Tálaláskor burgonyagombócot teszünk bele.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss