Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyersen eltett málnaszörp

Hozzávalók

  • 2 kg málna
  • 1,2 l víz
  • 1 kk borkősav
  • 1 kk tartósítószer
  • 2 kg cukor

Elkészítés

    1. A málnát megmossuk, kissé összetörjük, és a vízzel, a borkősavval, valamint a tartósítószerrel összekeverjük. Ezután fél napig pihentetjük, majd tüllzacskóba töltjük, és lecsepegtetjük.
    2. A felfogott levet lemérjük, és a súlyával azonos mennyiségű cukorral annak feloldódásáig keverjük. Végül a szörpöt üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

    A málna felhasználási lehetőségeiről itt olvashatsz! 


Megjegyzés

Kizárólag egészséges málnaszemeket használj! Nem baj, ha kicsit összenyomódtak, az a fontos, hogy ne legyenek penészesek.

A borkősav veszélytelen anyag, több gyümölcs természetes alkotóeleme, lényegében mennyiségi korlátozás nélkül használható.

A tartósítószerek közül a szalicilt a nagyipari termelésben már betiltották. A nátrium-benzoát a megadott csekély mennyiségben gyakorlatilag veszélytelen. A kálium-szorbát, amelyet lebont a szervezetünk, teljességgel ártalmatlan.


Egy kevés szörpre tölts szódát vagy buborékos ásványvizet, majd keverd fel. Hidegen a legfinomabb. Jégkockával és néhány szem gurulós málnával partiitalnak is kitűnő.

MME
A szűrőben maradt málnavelőt összeturmixolhatod egy kevés mézzel, és légmentesen lezárt üvegben a hűtőben tárolhatod kb. 1 hónapig. Kitűnő turmixok, shake-ek ízesítéséhez vagy pohárdesszertekre, fagyira, parféra csorgatva.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin