Elkészítés: 1.) A cseresznyét megtisztítjuk, és egy nagy tál vízbe tesszük 10 percre, így ha van közöttük vagy bennük kukac, kiázik. Ezután alaposan megmossuk és leszűrjük a gyümölcsöt.
2.) Minden befőttesüveget megtöltünk cseresznyével és annyi cukorral, ahány decis az üveg, tehát pl. a 7 dl-es üvegbe 7 evőkanál cukor kerül, + 1 evőkanálnyi a tetejére. Az üvegeket időnként rázogassuk össze, hogy a szemek szorosan egymás mellé kerüljenek.
3.) Ha megteltek az üvegek, késhegynyi szalicilt teszünk mindegyik tetejére, szorosan lezárjuk, és eltesszük a kész üvegeket a spájzba.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre