Elkészítés: A kígyóuborkát meghámozzuk, zöldséghámozóval hosszanti csíkokra szeljük, sóval összekeverjük és félretesszük, hogy kiengedje a levét. Közben az újburgonyát héjában feltesszük főni. Az uborkát jól kinyomkodjuk, hozzákeverjük a finomra vágott fokhagymát és a kaprot, majd a tejfölt és a citrom levét.
A nyelvhalat kevés réteslisztben megforgatjuk, felforrósított olívaolajon oldalanként (a hal vastagságától függően) 1-3 percig sütjük, a visszamaradt olajba kevés vajat teszünk, hogy tálaláskor a halra tudjuk önteni.
A héjában főtt újburgonyát félbevágjuk, vajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre