Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A báránybordákról a húst lefejtjük úgy, hogy a csont egy nyelet „adjon” (a fölösleges húst apróra vágjuk és ragut vagy pörköltöt készítünk belőle). Az így kapott szeleteket megmossuk, bedörzsöljük a fokhagymával, és egy óra hosszán keresztül pihenni hagyjuk.
Elkészítés: Fehérmártást készítünk: a vajat kis edényben megolvasztunk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Öt percig főzzük, amíg a mártás sűrűségű lesz. Egy óra elteltével a húsról egy kendő segítségével eltávolítjuk a fokhagymadarabokat és sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük. Felforrósítjuk az olajat, és kisütjük benne a bordákat. Konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és belemártjuk az elkészült mártásba, ügyelve arra, hogy a szósz kellően befedje azokat, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, bepanírozzuk, azaz megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.