Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyeles báránybordák

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 12 db kis, csontos bárányborda
  • 4 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A báránybordákról a húst lefejtjük úgy, hogy a csont egy nyelet „adjon” (a fölösleges húst apróra vágjuk és ragut vagy pörköltöt készítünk belőle). Az így kapott szeleteket megmossuk, bedörzsöljük a fokhagymával, és egy óra hosszán keresztül pihenni hagyjuk.
Elkészítés: Fehérmártást készítünk: a vajat kis edényben megolvasztunk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Öt percig főzzük, amíg a mártás sűrűségű lesz. Egy óra elteltével a húsról egy kendő segítségével eltávolítjuk a fokhagymadarabokat és sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük. Felforrósítjuk az olajat, és kisütjük benne a bordákat. Konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és belemártjuk az elkészült mártásba, ügyelve arra, hogy a szósz kellően befedje azokat, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, bepanírozzuk, azaz megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss