Elkészítés: A feldarabolt hagymát enyhén sós vízben főzzük meg, majd tegyük félre. A tonhaldarabokat a hagymával, a felkockázott paprikával vagy cukkínivel felváltva tűzzük fapálcikára. Keverjük el az olajban a zúzott fokhagymát, sót, borsot, tárkonyt és a petrezselymet. Tegyük lapos edénybe a nyársakat, öntsük rá a páclevet. Legalább két órán át érleljük. Közben készítsük el a mártást. A zúzott sáfrányt és fokhagymát keverjük el a majonézzel, joghurttal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az előmelegített sütőben süssük a halas nyársakat, páclével sűrűn locsolgat hat-nyolc percen át.
A száraztésztát főzze ki. Melegen tálalja a mártással együtt. Díszítse a tálat
cikkekre vágott paradicsommal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre