Elkészítés: Összerakjuk a grillsütőt, faszenet teszünk bele, meggyújtjuk, és iszunk egy kis házi piros bort. A szalonnát ujjnyi vastagra szeleteljük, és nagyobb kockákra vágjuk. A kolbászt hüvelyknyi darabokra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a szalonnához hasonlóra vágjuk. 4 vöröshagymát elfelezünk, a többit cikkekre vágjuk.
Elkészítjük nyársainkat, a következő rafinált módon: először fél hagyma, majd szalonna, hagymacikk, kolbász, paprika kerül. Ha megtelt a nyárs, egy fél hagymával lezárjuk, majd nekidőlünk a következőnek. Megsózzuk, és rácsra téve, erős parázs felett, forgatva - olajjal kenegetve készre sütjük.
Friss kenyér, valamint az elején említett házi bor kerüljön hozzá, más nem is kell.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre