Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyárs nélküli souvlaki tzatzikivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 30 dkg sertés szűzpecsenye
  • 2 db pita
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl görög joghurt
  • 0,5 db uborka
  • bors
  • olívaolaj
  • friss oreganó
  • friss menta

Elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a citrom levét kifacsarjuk. Az oregánót és a mentát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük.
  2. Egy keverőtálban összekeverjük a húst, a hagymát, az olívaolajat, a citromlevet, az oregánót és a fokhagyma felét. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  3. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát és megsózzuk. Állni hagyjuk 5-10 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát és az uborkát. Megsózd, megborsozuk ízlés szerint.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a bepácolt szüzet, a hagymát, és az összes páclevet, majd nagy lángon addig sütjük, amíg a hagyma üvegesre párolódik, és a hús is megsül (kb. 10 perc).
  5. Tálalás előtt egy serpenyőben megpirítjuk a pitákat. A nyárs nélküli souvlakit tzatzikivel és a pitával tálaljuk.

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT! - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss