Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyárs joghurtmártással

Hozzávalók

  • 20 dkg sertéshús (comb vagy lapocka)
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 ek grill fűszerkeverék
  • 4 ek olaj
  • 1 csipet morzsolt kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db cukkini
  • 10 dkg gomba
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfűág a díszítéshez
  • A dresszinghez:
  • 15 dkg uborka
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 ek felaprított snidling
  • 2 ek olíva olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A kétféle húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Összekeverjük az olaj at a grillfűszerrel, némi sóval, borssal és a kakukkfűvel. Ebben a páclében megforgatjuk a felkockázott húst, és 60 percig pácoljuk.

    2.

    Az uborkát meghámozzuk, és felszeleteljük. Hozzákeverjük a joghurtot, a snidlinget, az olaj at, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Az így elkészült dresszinget lehűtjük.

    3.

    A megtisztított hagymát, a gombát és a paprikát a húskockákkal megegyező nagyságú darabokra vágjuk. A cukkinit ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk. Váltakozva a grilltűre tűzzük a kétféle húst, a gombát, a cukkinit, a paprikákat és a hagymát, majd a maradék páclével megkenjük a nyársat.

    4.

    Végül forró grillen, forgatva 10-15 percig sütjük. A joghurtos dresszinggel és kenyérrel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin