1 csokor friss fűszernövény (petrezselyem, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, stb.)
1 dl tej
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyjából egyforma nagyságú kockákra vágjuk. Egy lábasban olívaolaj at hevítünk és megdinszteljük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a zellert és a karalábét is. Megsózzuk, -borsozzuk és lefedve 3-4 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a babot, a zöldborsót és a paradicsomkockákat. Ismét megsózzuk, -borsozzuk ízlés szerint, majd kevergetve 2 percig fedő alatt pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, és mérsékelt tűzön puhára főzzük aazokat.
Közben a fűszernövényeket leöblítjük és apróra vágjuk. Amikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a tejet is. Ezzel még 1-2 percig főzzük.
Néhány év alatt a konyha az egyszerű, funkcionális helyiségből fokozatosan vált az otthon lelkévé. Ehhez igazodnak a legújabb trendek is, amelyeket március 1-3. között te is megcsodálhatsz a 2019-es Konyhakiállításon. Hamarosan találkozunk a Budapest Arénában, de addig is inspirálódj izgalmas trendkörképünkből!
Zsuzsáék szeretik a régi, kicsit szabálytalan tárgyakat, így egyértelmű volt, hogy a nagymamától örökölt lakásban nem próbálnak ultramodern tereket létrehozni; megőrizték az eredeti hangulatot, új ízekkel fűszerezve.
A városi nomádok ugyanúgy vándorolnak, mint hajdan pusztában élő elődeik, városról városra, lakásból lakásba költöznek – ehhez az életmódhoz idomult az otthonuk is.
Hozzászólások