Elkészítés: 1., A cukkinit megmossuk, a két végét levágva vékony csíkokra szeljük. A zöldborsót és a sárgarépát megmossuk, a répát megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, apróra vágjuk.
2., A hagymát vajon üvegesre pároljuk. A zöldségféléket és a zöldfűszereket hozzáadjuk, és kis lángon, állandóan kevergetve 3 percig pirítjuk.
3., A lisztet rászórjuk, és tovább keverve kissé megpirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, a leveskockákat beledobjuk, felforraljuk. Lefedve kis lángon addig főzzük, amíg a borsó és a répa megpuhul.
4., A tejszínt hozzáadjuk, jól elkeverjük. A levest utánasózzuk, borsozzuk, még egyszer felforraljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre