Nyári vegyes saláta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 közepes kemény paradicsom vékonyra karikázva
  • 1 lila- vagy vöröshagyma, esetleg újhagyma vékonyra karikázva
  • 1 tv paprika vékonyra szeletelve
  • 2 közepes fürtös uborka hámozva, gyalulva (vagy 1 kígyóuborka)
  • 10 szem magozott olajbogyó (elhagyható)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl víz
  • kb. 4-5 teáskanál 10%-os ecet (vagy egyéb fűszeres ecet)
  • kb. 3 teáskanál cukor
  • kb. 1 csapott mokkáskanál őrölt feketebors
  • kb. 1 csapott teáskanál só
  • petrezselyem vagy bazsalikomlevél

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket salátástálba szeletelem, közben sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom. Hagyom állni, kb. 20 percig, hogy a fűszerek átjárják a zöldségeket, közben salátalevet keverek vízben a cukorral és az ecettel. Ráöntöm a zöldségekre, beleszórom a fele zöldfűszert, finoman átkeverem (ízlésemre igazítom a fűszerekkel). Tetejére szórom a maradék zöldfűszert, és tálalás előtt legalább 1 órát a hűtőben pihentetem.

Megjegyzés

Sokféle húsos étel kísérője lehet ez az egyszerű saláta.

Nem csak nyáron, télen is el szoktam készíteni ezt a salátát, mert a hozzávalók télen is beszerezhetők.

Rozsnyai Gabriella
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin