Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyári spagetti paradicsommal és fokhagymával

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg spagetti
  • 25 dkg (koktél)paradicsom
  • 2 nagy fej fokhagyma
  • 1/2 dl olíva olaj
  • 1 csokor ruccola
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors
  • parmezán

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát a csomagon lévő utasítás szerint kifőzzük.

    Megtisztítjuk a fokhagymát, a nagyobb gerezdeket kettőbe-négybe vágjuk. A paradicsomot kettőbe vágjuk (ha nem koktélparadicsomot használunk, azt vastagabb szeletekre vágjuk). A bazsalikomot és a ruccolát durvára vágjuk vagy összetépdessük.

    Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk a fokhagymagerezdeket. Fél percig erős lángon pirítjuk, majd kis lángon 1-2 percig tovább pároljuk. Rádobjuk a paradicsomot, fél percig együtt forraljuk (épp, hogy kezdjen levet engedni), és elzárjuk alatta a tüzet. Rádobjuk a zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A kész raguhoz öntjük a tésztát, összekeverjük, tálaláskor parmezánnal meghintjük.

Megjegyzés

Nem kell félni a fokhagyma mennyiségétől, mert így elkészítve nem annyira durva ;o) Ha van olyan kincsünk, mint a szarvasgombás olívaolaj, akkor azt is használhatjuk. Ugyancsak feldobható olajban eltett grillezett zöldségekkel (kaliforniai paprika, padlizsán, cukkini, gomba), ezeket a paradicsommal együtt adjuk hozzá, és csak át kell melegíteni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

racett
A parmezánt használhatok szénhidrát napon?
KyraEleison
A rucola, más néven borsmustár apróbb leveleit saláták, levesek és tészták ízesítéséhez használhatjuk, de önmagában is lehet salátaalap natúr salátáknál. Markáns íze miatt kis mennyiségben érdemes használni.
Kerimano
az valami saláta féle, nem fűszer. ha jól tudom
Kati246
A ruccolát nem ismerem. Milyen fűszer és hol lehet venni?

Hasonló Receptek

Magazin