Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári spagetti paradicsommal és fokhagymával

MME MME
4 5/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát a csomagon lévő utasítás szerint kifőzzük.

Megtisztítjuk a fokhagymát, a nagyobb gerezdeket kettőbe-négybe vágjuk. A paradicsomot kettőbe vágjuk (ha nem koktélparadicsomot használunk, azt vastagabb szeletekre vágjuk). A bazsalikomot és a ruccolát durvára vágjuk vagy összetépdessük.

Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk a fokhagymagerezdeket. Fél percig erős lángon pirítjuk, majd kis lángon 1-2 percig tovább pároljuk. Rádobjuk a paradicsomot, fél percig együtt forraljuk (épp, hogy kezdjen levet engedni), és elzárjuk alatta a tüzet. Rádobjuk a zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kész raguhoz öntjük a tésztát, összekeverjük, tálaláskor parmezánnal meghintjük.

Megjegyzés

Nem kell félni a fokhagyma mennyiségétől, mert így elkészítve nem annyira durva ;o) Ha van olyan kincsünk, mint a szarvasgombás olívaolaj, akkor azt is használhatjuk. Ugyancsak feldobható olajban eltett grillezett zöldségekkel (kaliforniai paprika, padlizsán, cukkini, gomba), ezeket a paradicsommal együtt adjuk hozzá, és csak át kell melegíteni. - MME

Ezek is érdekelhetnek