Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári paradicsomos bableves

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáöntjük a babot, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, rádobjuk a húsleveskockákat, a babérlevelet, és majdnem puhára főzzük. A zöldségeket a paradicsom kivételével karikára, kockára vágjuk, és a babhoz adjuk. A paradicsomot pár percre a levesbe dobjuk, majd kivesszük, lehúzzuk a héját, és felkockázva visszatesszük. Hozzátesszük a sűrített paradicsomot, a tésztát, és mindent puhára főzünk. Fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal, petrezselyemmel.

Megjegyzés

A megszokott nehéz (persze azért finom) bableves helyett egy könnyű, nyári, szinte mediterrán változat. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss