Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári padlizsánkrém - grillszósznak is

MME MME
6 4.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt fóliával kibélelt tepsire helyezzük, s előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütjük. A chilit gázláng fölött megpörköljük, hogy mindenhol egyenletesen barnuljon, a héját lehúzzuk, majd a chilimagot és a szárat eltávolítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, és a chilivel, a fokhagymával, a padlizsánhússal, sóval, borssal és a citromlével együtt mixeljük a legmagasabb fokozaton, míg sűrű krémet kapunk. Lehet utánaízesíteni pici cukorral.

Megjegyzés

Tipikus nyári grillszószom, nem csak kenyérre, hanem grillhús mellé is kiváló. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss