Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári lepény

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy tűzhelyhez tartozó nagy lapos tepsihez:
  • A tésztához:
  • 40 dkg (fehér tönköly) liszt
  • 1 csomag instant élesztő (7g-os)
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál morzsolt oregano
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 3 dl langyos tej és víz keveréke
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • A feltéthez:
  • 50 dkg lucullus paradicsom
  • 1 csomag újhagyma (vagy metélőhagyma)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pritamin paprika
  • 1 nagy sárga paprika
  • 1 csomag mozzarella sajt (12,5 dkg)
  • 10 dkg egyéb sajt
  • friss bazsalikom
  • néhány karika száraz füstölt kolbász (elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához egy keverőtálba szitáltam a lisztet, és a többi hozzávalóval a robotgép spiráljával a nokedlihez hasonló tésztát dagasztottam. Kevés liszttel meghintve, letakarva 40 percet langyos helyen kelesztettem.

Közben a tepsit bőven kiolajoztam. A paradicsomot és a hagymát karikáztam, a paprikákat és a mozzarellát vékonyra szeleteltem, a sajtot lereszeltem, a bazsalikomot durvára aprítottam.

A tésztát az olajozott tepsibe öntöttem, vizes kézzel a tepsiben szétlapogattam. Tetejére elosztottam a paradicsomot, a paprikát, ráreszeltem a fokhagymát, az újhagymát, valamint pár karika kolbászt. Meghintettem bazsalikommal, és a sajtokkal beborítottam.

200 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb. 20-25 percig.

Megjegyzés

Célom nyári jellegű lepény volt, azért is nem került rá szalonna és több kolbász sem. Kis baki történt, mert a hagymát figyelmetlenségből kifelejtettem, és a sajt tetejére voltam kénytelen szórni, de a végeredmény így is jó lett.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss