A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, közben megtisztítjuk és feldaraboljuk a paprikát, és a paradicsomot. Az üveges hagymára ráreszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát. Ízlés szerint megfűszerezzük (a currytől különleges lesz), majd néhány percnyi párolás után hozzáadjuk a paradicsomot is, és úgy 5 percig pároljuk.
Közben megmossuk a cukkinit, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd megint félbevágjuk. Enyhén megsózzuk, és sütőpapírral bélelt - vagy olajozott - tepsibe tesszük. A lecsóba belekeverjük a rizst, 2 evőkanál tejfölt, és az apróra vágott petrezselymet.
Ezzel a masszával megtöltjük a cukkiniket, megkenjük tejföllel a tetejét, ízlés szerint szórhatunk rá sajtot is, majd befedjük alufóliával, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.