Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári halgombócleves zsenge zöldségekkel

MME MME
5/5
120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A halat megtisztítjuk, kifilézzük, a csontját, a bőrt és a felaprított leveszöldségeket (1 szál póré, 1 gerezd egész fokhagyma, 2 szál angolzeller) 6 dkg vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a bort és a vizet. Lassan 1 órát főzzük, fél órát pihentetjük, majd finoman leszűrjük.

2. Közben elkészítjük a gombócokat. A halhúst 1 dl tejszínnel, sóval, borssal és 1 csokor apróra vágott petrezselyemmel lepépesítjük, kis gombócokat formázunk (olajozott kézzel).

3. 5 dkg olvasztott vajon megfuttatjuk a maradék összevágott zöldségeket, felengedjük a halalaplével, sózzuk, borsozzuk.

4. Ha felforrt, belefőzzük a gombócokat, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss