Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári gyümölcspite

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy átlagos méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A cseresznyét kimagozzuk, levét kicsit kinyomkodjuk, az epreket karikára vágjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgákat a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojáshab felét, robotgéppel összekeverjük, majd a maradék habot fakanállal óvatosan a masszába forgatjuk.

A tepsibe egyenletesen belesimítjuk a tésztát, a kimagozott, lecsurgatott cseresznyét arányosan eloszlatjuk rajta, majd a szeletekre vágott epret is rátesszük. A fűszereket összekeverjük a cukorral, és meghintjük vele a tetejét.

200 fokon minimum 45 percig sütjük.

Megjegyzés

Szilvával, körtével, meggyel, őszibarackkal is nagyon finom, én mindig azt teszek rá, amilyen gyümölcs éppen érik. Ezen kívül igazán jól passzol még hozzá, ha a gyümölcsök közé néhány étcsoki darabkát is teszünk.

A tészta akkor sült át jól, ha a gyümölcsök között látszódó rész már jócskán megsült. Egy-két alkalom után már bárki könnyen meg tudja állapítani, mikor van készen.
- Katymi

Ezek is érdekelhetnek

Friss