Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári gyümölcsös pite

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • kivi, meggy, cseresznye, füge stb. ízlésünknek és a szezonnak megfelelően
  • cukor
  • fahéj
  • búzacsíra
  • lekvár
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • tejszinhab

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a margarint, amellyel összemorzsoljuk, végül hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejfölt, amennyivel jól gyúrható tésztát tudunk készíteni.

Két lapot nyújtunk. Az egyik lapot lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk búzacsírával, rászórjuk az előkészített gyümölcsöket, meghíntjük cukorral és fahéjjal, befedjük a lekvárral megkent másik lappal úgy, hogy a lekváros oldal a gyümölcsök felé legyen.

Tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és a kb. 210 fokra előmelegített sütőben - melynek hőfokát később mérsékeljük - készre sütjük.

Porcukorral meghintve, esetleg tejszínhab kíséretében tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss