Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nyári brassói aprópecsenye

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamell
  • 2 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld erőspaprika
  • 1 nagy paradicsom
  • bors
  • pirospaprika (2 féle: csemege, csípős)
  • majoranna
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kevés bacon
  • 20 dkg sertészsír (lehet olaj is, de így tartalmasabb)
  • 2,5 kg krumpli

Elkészítés

    Elkészítés: A zsíron üvegesre párolom a lereszelt hagymát és a bacon kockákat.

    A pulykamellet is apró kockákra vágom (van aki hosszúkás csíkokra vágja), beleteszem a hagymás zsírba, majd apróra kockázom a paprikát és a paradicsomot, és ezt is beleforgatom, a hús fehéredéséig piritgatom, majd sózom, borsozom, fűszerezem és paprikázom, végül a zúzott fokhagymát is belekeverem. Felöntöm az egészet kb 2 dl vízzel, lefedem, és addig főzöm, párolom, amíg a víz eltűnik, de még jó szaftos marad.

    2,5 kg krumplit megpucolok, kockára vágom és kisütöm. Összekeverem a krumplit a hússal, és azonnal tálalom.

    Ubisalival vagy tejfölös ubisalival tálaljuk.

Megjegyzés

Imádjuk és rengeteget eszünk belőle, pedig csak hárman vagyunk.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Roshee
párommal megcsináltuk hétvégén, és isteni lett! ez volt az első brassóim, szóval nagyon szépen köszönöm ezt a pompás receptet! :)
ekesandi
Gabica, Max 1 nap a megjelenés, úgyhogy majd meglesem:)) Andi
Bgaboca
Nincs mit, a tények önmagukért locsifecsiznek. A maradékot ma ettük meg ebédre, ilyen finomat! A krumpli beszívta a fűszeres-fokhagymás szaftorgiát, szuper volt. Nem tudom, hogyan kell csillagocskázni értékelésileg (mindenféle kérdőívet hoz elő nekem), de : *****! Ma elszántam magam és felklimpíroztam a törökös tejbegríz sütim receptjét és annak eddig megalkotott változatait. Remélem nem veszik el, mert még egyszer már nem vállalom. Mennyi az általános intervallum a bepötyögtetés és a megjelenés között? Üdv. és tisztelet: Gabica :)
ekesandi
Gabica, Köszi:)))
Bgaboca
Nem bocsájtom meg ezt a receptet! Nem szeretem a sült krumplit,a párom viszont szereti a brassóit, ami szerinte a vendéglátó egységekben nem igazán nyerő.Na,ezért ma, a kedvéért nekiálltam ennek a variációnak, gondoltam,én majd esetleg mást eszem.Vacsira alkottam, ebédre kellett volna.Az én kedvemért csak 1,5 kg krumpliból,mire ezt a mennyiséget is előkészítettem:(( , az egészségesség kedvéért fele olaj,fele zsír a húshoz. A végeredmény? Megkóstoltam,majd részemről egy jó tányérral eltüntettem. Ezért megbocsáthatatlan, ez a változat függővé tett! Egyhangúan megszavaztuk az étlapunkon tartását, a párom szerint ez az igazi ! (Ui: csak zárójelben merészelem elrebegni, h életemben először főztem brassóit...)
Tündér80
Csak jelezném, hogy ez az IGAZI brassói! Mi is épp így készítjük, és MESÉS:) Köszi:)

Hasonló Receptek

Magazin