Keress receptre vagy hozzávalóra

Nyári almaleves

Hozzávalók

  • 4 -5 db közepes nyári alma vagy zöld alma
  • 1 dl tej zsírszegény főzőtejszín
  • 2 ek görög joghurt
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 tk cukor (vagy édesítőszer)
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 2-3 szem szegfűszeg

Elkészítés

    1. Az almákat meghámozzuk, és tetszés szerint felvágjuk. A vizet a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és egy csipet sóval feltesszük forrni, majd hozzáadjuk az almát. (A fűszereket tearózsába is tehetjük).
    2. A lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, a tejszínnel, majd fokozatosan hozzákeverünk 2 merőkanálnyi forró levest. 3-4 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a habarást, és alacsony hőfokon, foyamatos kevergetés mellett. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. 
    3. Tálaláskor lehet citromot kínálunk hozzá, illetve megszórjuk frissen aprított rozmaringlevéllel. 

Megjegyzés

Hőségben a legfinomabb egy tál gyümölcsleves. Érdemes kipróbálni nyári almából is ,gyerekkoromban gyakran készült "nyári almaleves".

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin