Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 tipp, hogy a nyaralás alatt se szedj fel pluszkilókat

default user icon
MME
A nyaralásnak úgy indulunk neki, hogy no, most aztán kipihenjünk magunkat. Nem csoda hát, ha egy hét ejtőzés és dőzsölés után akár 2-3 kg plusszal érkezünk haza... Pedig a vakáció alatti hízást könnyen elkerülhetjük, ha betartunk néhány szabályt, és az aktív kikapcsolódási lehetőségeket sem vetjük meg!
1. Svédasztalcsapda

A fogyókúrázók rémálma. Telepakolják mindennel, ami szem-szájnak ingere, az ember lánya meg nem tud ellenállni a szendvicseknek, a croissant-oknak... De akkor sem kell lemondania a svédasztalról, ha szeretné megtartani a súlyát! Válassz reggelire gyümölcssalátát vagy a zabpelyhet egy kis joghurttal, a kávét pedig idd édesítővel. Vacsorára a hús vagy hal mellé szedj bőven salátát! A zsírban sült, panírozott, tejszínes fogásokat pedig kerüld!

2. Strandnasi

Sült krumpli, sült kolbász hamburger, lángos, fagylalt, gyros, hot dog... Klasszikus büféételek, amelyek nap közben csábítják a strandolókat. Nehéz nekik ellenállni... Annyit azonban megtehetsz, hogy például a sült kolbász mellé sült krumpli helyett savanyúságot fogyasztasz, de a legjobb az lenne, ha a fent felsoroltak helyett valami egészségesebbet választanál, mondjuk hekket vagy főtt kukoricát nagyon kevés sóval.

3. Kortyról kortyra

Bár ilyenkor nagy csábítást jelentenek a jéghideg szénsavas, cukros üdítők, este pedig a koktélok, ezeket inkább kerüld el! Napközben az ásványvíz és a cukor nélküli, frissítő limonádé a jó választás, este pedig, ha egy kis alkoholt fogyasztanál a vacsora mellé, egy pohár – szigorúan csak egy! – finom száraz vörösbort kérj.

4. Lustálkodás helyett

Kellemes a vízparton fekve tölteni egy egész napot egy jó könyv társaságában, csak nem ajánlatos, főleg akkor nem, ha fogyókúrázunk. Reggel és délután is iktass be legalább 20 perc úszást, napközben pedig nézz körül, milyen sportprogramokat kínál az üdülő (aquafitnesz, táncóra, evezés stb.), de az is szuper, ha mondjuk a gyerekekkel frizbizel, röplabdázol vagy pingpongozol egy kicsit.

Ezek is érdekelhetnek

Friss