Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nutellás túrógombóc

default user icon
9 4.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 egész tojás
  • 6 dkg búzadara
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 vaníliáscukor
  • 1 kávéskanál vaj
  • nutella, szükség szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Az áttört túrót átkeverjük a tojással, a búzadarával, a liszttel, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. 12 gombócot formálunk Nutellával a közepén úgy, hogy a hideg Nutellából kiskanállal szaggatott golyókat a kezünkben ellapított túróba burkoljuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd vaníliás cukorral és kevés vajjal pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
A nutellát belekevertem a tört túróba. Nagyon lobogó vízbe tettem, úgy elég volt ennyi búzadara is. Forrásig + pillanatnyi ráhagyással. Nagyon finom!
B.KIREN7
Nekem is évek óta ez a tökéletes túrógombóc recept, töltelékkel vagy anélkül. A búzadara mennyiségéről pedig csak annyit, hogy nyilván függ a túró nedvességtartalmától, nekem most (is) elég volt 6 evőkanálnyi.
nagykv
NAGYON FINCSI! TÖKÉLETES! :)) Hajrá Csajok, mindenki csinálja meg! Búzadara tényleg több kell bele...
safranyne
Ez időtájt már szőlőszemmel is szoktam késziteni nekünk izlik próbáljátok ki, valóban én 14 dkg buzadarát teszek bele s igy nem esik szét.
mutterandi
Én epres gombócként szoktam ezzel a túrógombócos tésztával elkészíteni. Azaz epret teszek a közepébe. Még 1988-ban a mesterkukta kiadványából való az Én receptem.:-)
czompal13
EZ A VILÁG LEGJOBB TÚRÓGOMBÓC RECEPTJE NUTELLÁVAL,VAGY ANÉLKÜL.EGYSZERŰ,TÖKÉLETES!
mukibuci
Megcsináltam, és nagyon finom lett:) De én is dupláztam a búzadara mennyiségét:) Kösi a receptet:)
Nita23
Annyit hozzáfűznék, hogy sztem nem elég a 6dkg búzadara. Én duplaannyit tettem bele, és úgy volt jó, viszont kolleganőm csak 6-ot és neki szétesett...
vadnaijozsef
Szia Meddig kell főzni?

Hasonló Receptek

Magazin