Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nutellás császármorzsa

Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is gyors és sikeres lesz.

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a  hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Több problémám is volt ezzel az étellel. Az egyik, hogy amióta elköltöztem otthonról, mindig felhívom anyukámat, ha császármorzsát akarok készíteni. Szegény elmondja minden félévben. „Nem írod fel?” Ó, már felírtam, de jobb ezt így hallani. Talán ez az egyetlen ilyen recept, amitől félek, persze, alaptalanul, mert valahogy mindig sikerül :) Jó, ez nem is igazi császármorzsa, legalábbis anyukám biztos kiakadna, ha tudná, hogy port vettem, és nem pedig darából csináltam. Ettől függetlenül féltem, hogy mit fogok én ezzel művelni. A másik félelmem az volt, hogy ezt mégis hogy fogjuk megfotózni. Lesz egy barna kupacunk. Volt is vele pakolás, de végül a kis rózsaszín formám lett a nyerő. A málna szószról nem tennék említést, önmagában akármikor fel tudnám falni, együtt a morzsával pedig csodálatos.

Lássuk, hogyan készíthetjük el villámgyorsan ezt a hagyományos desszertet, amelyet egy kevés nutellával megbolondítva szervírozunk, a lurkók legnagyobb örömére!

Nutellás császármorzsa

A boltból:
2 csomag császármorzsapor
400 ml tej
2 db tojás
2-3 ek nutella
250 g málna (fagyasztott)

A kamrából:
4-5 ek vaj
citromlé
2-3 ek porcukor + a szóráshoz

1. Keverjük simára a császármorzsaport a tejjel, a tojásokkal és a nutellával. Forrósítsuk fel a vaj felét, és közepes lángon pirítsuk meg rajta a massza felét. Ugyanígy készítsük el a megmaradt tésztamasszát is, azután villával törjük össze a kisült tésztát.
2. Tegyük tálba a felengedett málnát néhány csepp citromlével, valamint a porcukorral, és forrósítsuk fel. Ezt kínáljuk a porcukorral meghintett smarni mellé.

Egy adag: 575 kcal
Elkészítési idő: 25 perc

Ezek is érdekelhetnek

Friss