Nutellás burgonyagombóc gluténmentesen

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 10 ek gluténmentes liszt (Schär Mix B lisztkeverék)
  • 3 db egész tojás
  • 4 ek cukor
  • 1/2 kk só
  • 3 kk sütőpor
  • 10 ek Nutella
  • 15 dkg gulténmentes őrölt ostya
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

    1.

    Megfőzzük a burgonyát, áttörjük, majd összekeverjük a tojással, sóval és a cukorral.

    2.

    Csomómentesre törjük a sütőport a lisztben, majd apránként a masszához szitáljuk. Jól kidolgozzuk, majd fél órán át pihentetjük.

    3.

    Egy gombócnyi tészta közepébe kávéskanállal egy kisgombóc Nutellát szaggatunk úgy, hogy a mogyorókrém a gombóc közepébe kerüljön. Ráhalmozunk még egy kis tésztát és gombócot formázunk belőle. 

     
    5.

    Enyhén sós vízben 6-8 perc alatt kifőzzük. Porcukros ostyamorzsába forgatjuk, majd meghintjük porcukorral. 

Megjegyzés

Forrás: Sókiné Hajdara Ágota: Gluténmentes finomságok recepteskönyv / Springmed Kiadó

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin