Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nutellás buktatorta

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • 9 dkg vaj
  • 1 kevés cukor
  • A töltelékhez:
  • Nutella
  • vaj (a kenéshez)
  • porcukor (a te tejére)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az élesztőt langyos tej ben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
    2. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy pohárral vagy egy nagyobb pogácsaszaggatóval kis kerek formákat szaggatunk belőle. A köröket megtöltjük Nutellával, és a széleit összecsípve kis kerek gombócokat formálunk belőlük.
    3. Egy nagy tortaformát alaposan kikenünk olvasztott vajjal, és egymás mellé tesszük benne a gombócokat, úgy hogy közben azokat is megforgatjuk az olvasztott vajban. Meleg helyen további 15 percig kelesztjük, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Csak összegyúrom, kiszaggatom és bedobom a sütőbe. Könnyű, gazdaságos sütemény a hétvégére, és a gyerekeknél garantált a siker a Nutellával. Tipp: a lisztnek lehet fele rétesliszt, fele finomliszt.

Drkk
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin