Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nürnbergi grillkolbász káposztasalátával

Hozzávalók

  • 1 db kis fejes káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 4 ek ecet
  • 3 ek olaj
  • frissen őrölt bors
  • 30 dkg lila káposzta
  • 0,5 dl narancslé
  • 2-3 ek vörösborecet
  • 30 dkg nürnbergi grillkolbász
  • cukor

Elkészítés

    1. A fejes káposztát a külső levelek és a torzsa eltávolítása után vékony csíkokra metéljük vagy legyaluljuk, és hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott hagymát. Megöntözzük az ecettel és az olaj jal, sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatva állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat.
    2. Közben a csíkokra vágott vagy legyalult lila káposztát megöntözzük a lehetőleg frissen facsart narancslével és a borecettel. Sóval, borssal, 1 csipet cukorral ízesítjük, és ezt is állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat. A kétféle salátát szükség szerint megfűszerezzük, majd röviddel fogyasztás előtt lazán összeforgatjuk.
    3. A grillkolbászt aranybarnára sütjük, és a salátával együtt tálaljuk.

Megjegyzés

A nyári grillpartikra kipróbálhatod nyers káposztasalátával, amelyet 1 ek felkockázott baconnel vagy szalonnapörccel gazdagíthatsz.
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin