Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nugátos mézeskalácslikőr

MME MME
5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A nugátot gőz fölött megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a mézeskalács fűszerrel, hozzákeverjük a tejszínt és a konyakot, alaposan kikeverjük, majd finom szűrőn átszűrjük. 24 órát állni hagyjuk, hűtőben tartjuk.

Készíthetjük intenzívebb fűszerezéssel vagy több alkohollal, és adhatjuk ajándékba is csinos üvegekbe töltve! Egyedi címkével, szalaggal szép és finom ajándék.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója. További érdekességeket és fotókat a témában a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss