Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nugátos mézeskalácslikőr

Gazdag íz, selymes és krémes ital, finom fűszeres likőr. Pofon egyszerű elkészíteni, ajándékba is tökéletes karácsonyra vagy kedveskedésképp…

Az ugyebár köztudott, hogy a nők nagy része rajong a csokoládéért és annak mindenféle változatáért. Számukra fontos kiegészítője a mindennapoknak, legyen az egy munkával eltöltött fáradtságos nap, melynek végén a papírt sietve feltépő mozdulatsor megtérést, nyugalmat és teljes delíriumot biztosít. Esetleg a régóta várt film végre itthon van dvd-n, és mire odanézel, a 200g-os táblából már csak a morzsák hevernek az ezüst fólián… Oldalakon keresztül sorolhatnám a lülönféle helyzeteket és alkalmakat, de egy biztos: indok nem kell a csokievéshez, vagy ha igen, akkor a legtöbb és legváltozatosabb ideológiákkal találkoznánk a hölgyek részéről.

De mi nem azért vagyunk, hogy elvegyük tőlük a csokoládét, hanem azért, hogy mindig újat, modernet, különlegeset kínáljunk.

Manapság egy hétköznapi ajándék „meglepetés-csoki” nagyon sok kapcsolatot rendbe hozna. Hát még egy csokilikőr!

A következő kellemes italt adhatjuk ajándékba is, így karácsony táján ez sem mellékes. Pillanatok alatt elkészül, és garantált a siker!

Nugátos mézeskalácslikőr

Hozzávalók:
30 dkg nugát vagy nutella
4 dl kávétejszín
1,5 dl konyak vagy vodka
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés: A nugátot gőz fölött megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a mézeskalács fűszerrel, hozzákeverjük a tejszínt és a konyakot, alaposan kikeverjük, majd finom szűrőn átszűrjük. 24 órát állni hagyjuk, hűtőben tartjuk.

Mindig jól hűtsük le (ne fagyasszuk semmiképp), és az ebéd vagy vacsora tálalása előtt mindenkinek öntsünk egy kis kupicával.

Készíthetjük intenzívebb fűszerezéssel vagy több alkohollal, és adhatjuk ajándékba is csinos üvegekbe töltve, karácsonyra például tökéletes! Egyedi címkével, szalaggal szép és finom ajándék.

Variálhatjuk a fűszerezését is, játszhatunk az ízvilággal. Kiemelhetjük a gyömbér vagy a fahéj ízét, esetleg az ánizsét, de készíthetünk saját fűszerkeverékkel is. Ehhez chilit, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, esetleg citrusport vagy rózsaborsot mozsárban törjünk össze. Figyelni kell az arányokra, és törekedni arra, hogy minden íz érezhető legyen, de egyik se tolakodó. Ha marad fűszerkeverék a „likőrgyárból”, azt tehetjük teába, habos kávé tetejére, süteménybe, koktélba.

Mindenkinek jó kísérletezést!

Egy másik gyors és könnyű likőr Balázstól: Limoncello >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss