Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nudlitorony vaníliaöntettel és áfonyalekvárral

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dkg zsír
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg áfonyalekvár
  • A vaníliaöntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojássárga
  • 4 teáskanál vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük, és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.

    Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1 x 5 cm-es csíkokra vágjuk, és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.

    A nudlikat forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, és addig főzzük, míg a víz felszínére feljön. Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.

    A vaníliamártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojássárát beletesszük a langyos tejfölös vaníliamártásba, és összekeverjük.

    Tálalásnál felhalmozzuk a nudlikat, a vaníliaöntettel - vagy vaníliás cukorral kikevert tejföllel - és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.

Megjegyzés

Az 1. képnél a vaníliás öntet van a nudlin. A 2. képen a tejfölt vaníliás cukorral kevertem ki.

A receptet és a fotót Ditti56 üldte.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditti56
Kedves Magdi! Én is most készítettem először így ezt az egyszerű tésztás ételt. Nagyon megfogott,amikor Fásy Ádám konyháján leltem rá. Kb. ilyen formában is tálalta. Nagyon megnyerte a tetszésemet és gondoltam egy próbát megér!! Nem csalódtam,másoknak is szívből ajánlom. Annyira könnyű a tésztája,ugyanis amint látod rétesliszttel készült. Az összetevők is precízek. A zsemlemorzsa porcukorral,vajjal van lepirítva. Kellemes karamelles íze van a morzsának. Az öntet az áfonyával maga a \"Menyország! Szívből ajánlom. üdvözöllek,kellemes vasárnap délutánt kívánok:Edit.
buksz39
Érdekes a recept, de a vaniliaöntetet mifelénk édes süteményekhez kináljuk, ugyan ugy mint a vaniliasodót, elkészítése hasonló módon történik mint ahogy a \"Tuti Receptek\" tárában levan írva. Üdv. Magdi.

Hasonló Receptek

Magazin