Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nudlitorony vaníliaöntettel és áfonyalekvárral

60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dkg zsír
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg áfonyalekvár
  • A vaníliaöntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojássárga
  • 4 teáskanál vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A nudlitorony elkészítéséhez elsőként a megtisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük, és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
  2. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x5 cm-es csíkokra vágjuk, és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
  3. A nudlikat forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, és addig főzzük, míg a víz felszínére feljön. Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
  4. A vaníliamártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojássárát beletesszük a langyos tejfölös vaníliamártásba, és összekeverjük.
  5. Tálalásnál felhalmozzuk a nudlikat, a vaníliaöntettel - vagy vaníliás cukorral kikevert tejföllel - és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.

Megjegyzés

Az 1. képnél a vaníliás öntet van a nudlin. A 2. képen a tejfölt vaníliás cukorral kevertem ki.

A receptet és a fotót Ditti56 üldte.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss