A nudlitorony elkészítéséhez elsőként a megtisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük, és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x5 cm-es csíkokra vágjuk, és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
A nudlikat forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, és addig főzzük, míg a víz felszínére feljön. Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
A vaníliamártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojássárát beletesszük a langyos tejfölös vaníliamártásba, és összekeverjük.
Tálalásnál felhalmozzuk a nudlikat, a vaníliaöntettel - vagy vaníliás cukorral kikevert tejföllel - és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.