Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Novemberi menüajánló

Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Novemberi menüsorok minden napra!
Heti menü – 2010. november 22 - 28.

Hétfő

Előétel: Tonhalpástétom (tengerimalac-pástétom)
Főétel: Csirke sipeki módra
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos tészta csőben sütve

Kedd

Előétel: Tejszínes-parmezános spárgaleves
Főétel: Brassói aprópecsenye csemege uborkával
Desszert: Grillázs
Vegetáriánus ajánlat: Mákos guba

Szerda

Előétel: Juhtúróval töltött tócsni
Főétel: Mackós Miksa pulykamelle friss salátával
Desszert: Gazdag csokipuding meggybefőttel
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúróval töltött tócsni

Csütörtök

Előétel: Szegedi kolbászos leves
Főétel: Egyben sült fasírt tojással, zöldséggel, burgonyapürével
Desszert: Almás pite
Vegetáriánus ajánlat: Almás-tormás céklasaláta

Péntek

Előétel: Narancsleves habgaluskákkal
Főétel: Káposztás cvekedli
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás cvekedli

Szombat

Előétel: Olasz paradicsomleves
Főétel: Rántott pontyfilé párolt rizzsel, tartármártással
Desszert: Gesztenyés kosarak
Vegetáriánus ajánlat: Rántott pontyfilé párolt rizzsel, tartármártással

Vasárnap

Előétel: Fűszeres sajtkrémleves
Főétel: Bojtárlegény kedvence hasábburgonyával, savanyúsággal
Desszert: Vargabéles
Vegetáriánus ajánlat: Sütőtökös rétes pirított tökmaggal

Heti menü – 2010. november 15 - 21.

Hétfő

Előétel: Brokkolikrémleves sajtos kenyérkockákkal
Főétel: Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával, ecetes almapaprikával
Desszert: Gyors morzsás almatorta
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-zöldfűszeres tepsis krumpli

Kedd (kínai ízek napja)

Előétel: Wonton leves
Főétel: Szezámmagos csirkefalatkák tojásos rizzsel
Desszert: Kínai sült édes dió
Vegetáriánus ajánlat: Kínai zöldséges tészta

Szerda

Előétel: Almaleves
Főétel: Disznótoros májas és véres hurkából, sült kolbásszal, vele sült burgonyával és párolt lilakáposztával
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Lazacos-spenótos makaróni

Csütörtök

Előétel: Franciasaláta császárzsemlével
Főétel: Kiskondás kedvence hasábburgonyával, ecetes hagymasalátával
Desszert: Sült banán csokoládéval
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rakott krumpli

Péntek

Előétel: Kukorica krémleves
Főétel: Margherita pizza
Desszert: Pezsgős ananászkrém (Erzsébetek közöntésére)
Vegetáriánus ajánlat: Margherita pizza (paradicsomszósz, mozzarella, paradicsom karikák)

Szombat

Előétel: Diétás sütőtökleves
Főétel: Fácánmell Gróf Széchenyi módon
Desszert: Szilvás máglyarakás
Vegetáriánus ajánlat: Sült sütőtök párolt spenóttal és kéksajttal

Vasárnap

Előétel: Tárkonyos pityókaleves füstölt oldalassal
Főétel: Rántott csirke (mindenkinek kedvére combjából, mellehúsából, akár szárnyából), vegyes körettel, savanyúsággal
Desszert: Somlói galuska
Vegetáriánus ajánlat: Rántott gomba kedvenc gombádból, vegyes körettel, savanyúsággal vagy tartármártással

Heti menü – 2010. november 08 - 14.

Hétfő

Előétel: Sütőtökkrémleves

Főétel: Sertésvese udvarmester módra
Desszert: Félhold-sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Bundázott hagymakarikák petrezselymes párolt rizzsel, forró fűszeres sajtkrémmel

Kedd

Előétel: Brokkolisaláta virslivel és sajttal
Főétel: Kelkáposztás lasagne
Desszert: Almás rétes
Vegetáriánus ajánlat: Provence-i céklasaláta

Szerda

Előétel: Sonkás krumpli
Főétel: Spenótfőzelék töltelék feltéttel
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos cukkini csőben sütve

Csütörtök (Márton nap)

Előétel: Házi libatepertő lilahagymával, friss kenyérrel
Főétel: Sült libacomb párolt káposztával, burgonyagombóccal
Desszert: Lúdláb torta

Vegetáriánus ajánlat: Tárkonyos krumplifőzelék gombafasírttal

Péntek

Előétel: Currys-citromos lencseleves
Főétel: Grenadírmars (krumplistészta) csípős savanyúsággal
Desszert: Gyümölcssaláta idénygyümölcsből
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis tészta csípős savanyúsággal

Szombat

Előétel: Olasz csirkeleves
Főétel: Sült oldalas céklapürével
Desszert: Sacher torta
Vegetáriánus ajánlat: Gombapaprikás vörösboros muffinnal

Vasárnap

Előétel: Tyúkhúsleves májgombóccal
Főétel: Roston sült süllő petrezselymes burgonyával
Desszert: Szép Heléna körtéi
Vegetáriánus ajánlat: Roston sült süllő petrezselymes burgonyával

Heti menü – 2010. november 01 – 07.

Hétfő

Előétel: Lencseleves füstölt kolbásszal
Főétel: Baconös-tejszínes penne bébi kukoricával
Desszert: Almakompót gyömbérrel és mézzel
Vegetáriánus ajánlat: Apró sütőtökös gombócok

Kedd - az arab konyha ételeiből

Előétel: Petrezselyemsaláta
Főétel: Marokkói csirke rizzsel
Desszert: Algériai datolyakenyér
Vegetáriánus ajánlat: Egyiptomi falafel

Szerda

Előétel: Karalábéleves vajgaluskával
Főétel: Sörben párolt tonhalfilé
Desszert: Linzi koszorú (linzerkarika)
Vegetáriánus ajánlat: Sörben párolt tonhalfilé

Csütörtök

Előétel: Bableves szabolcsi módra
Főétel: Tarhonyás hús káposztasalátával
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis kugli

Péntek

Előétel: Majonézes-lilahagymás kukoricasaláta sajtos-krumplis stanglival
Főétel: Csupaszív lepény spenóttal
Desszert: Túrófánk 
Vegetáriánus ajánlat: Csupaszív lepény spenóttal

Szombat

Előétel: Aranykrémleves zellerből
Főétel: Mézes-mustáros csirke tésztaágyon
Desszert: Mirza almás pitéje
Vegetáriánus ajánlat: Sajtkrémmel töltött hagymás palacsinta

Vasárnap

Előétel: Cékla-feta saláta hagymás-sajtos baguettel
Főétel: Sertésborda rajnai rizlingben párolva, hagymás burgonyával
Desszert: Rizskoch 
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert színes rizibizivel és tartárral

Ezek is érdekelhetnek

Friss